Hoe overleef je het BBQ seizoen?


De zon begint te schijnen, de temperatuur stijgt, de desperados komen op tafel en de barbecue heeft weer een prominente plek in de tuin. Kortom, de zomer en het BBQ seizoen staan voor de deur. Om te voorkomen dat al het vlees, stokbrood, saus en desperados ervoor zorgen dat je met een dikke buik naar het strand moet hebben we hier acht tips voor je.

Blijven trainen
Aangezien je waarschijnlijk in de zomer al meer eet dan normaal is het belangrijk dat je blijft trainen. Door te trainen verbrand je calorieën en benut je het overschot dat je hebt nog enigszins bij het aanmaken van spiermassa.

Voeg cardio toe
Na je krachttraining kun je nog even een kwartiertje cardio doen, zodat je nog wat extra calorieën verbrand. Wij raden je aan om voor een vorm van HITT Cardio te kiezen, zodat het kwartier dat je aan cardio besteed effectief benut wordt.

Intermittent fasting
Letterlijk vertaald betekend intermittent fasting vasten voor een bepaalde periode. Het is een manier om het cutten/ afvallen gemakkelijker te maken. Het is vooral handig tijdens het barbecue seizoen, als je in de avond vaak nog trek hebt of als je regelmatig gaat uit eten. Meer hierover lees je hier.

IIFYM
Dit staat voor If it fits your macros. Het is een manier waarmee je wat flexibeler kunt eten zolang je voldoet aan je persoonlijke macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten). Afhankelijk van jouw doel en lichaamssituatie is er een bepaald aantal koolhydraten, eiwitten en vetten dat je dagelijks mag eten om je doel te bereiken. Meer hierover lees je hier.

Saus
Doe rustig aan met saus en kies voor suikervrije saus. Het verschil tussen suikervrije saus en gewone saus is per 100 milliliter ongeveer 130 calorieën.

Zero producten
Kies indien je geen water wilt drinken voor zero producten zoals cola zero, zero monster of crystal clear.

Volkoren stokbrood
Ga voor volkoren stokbrood in plaats van wit stokbrood, zodat je eerder vol zit

Koop een hond
Koop een hond zodat je iedere avond onder het genot van de ondergaande zon met de hond kunt wandelen en daardoor nog wat extra calorieën verbrand.

Geniet
Uiteraard moet je niet gaan mierenneuken en gewoon genieten van het BBQ seizoen en alles wat daarbij komt kijken. Om de schade te beperken raden we je aan om een paar van de bovenstaande tips toe te passen.

Geraadpleegde bronnen:
Wolf, J. (2014). Hoe Werkt If It Fits Your Macros? Geraadpleegd op 13 april 2018, van http://fitzonderfabels.nl/article/iifym/