6 dingen die jij kunt leren van Student Aesthetics


Fitness Youtubers, je hebt ze in alle soorten en maten. In deze blog ga ik het met je hebben over een Fitness Youtuber die naast vermakelijke en leerzame video’s ook inspirerende content maakt. Regelmatig begint hij tijdens zijn vlogs aan een speech die de kijker motiveert.
Zijn naam is Merijn Schoeber, hij komt uit Nederland en hij heeft een Engelstalig kanaal. Ik abonneerde op zijn kanaal in de periode dat hij bijna drieduizend abonnees had, inmiddels heeft de ondernemende Nederlander al meer dan 300 video’s online staan en zijn er al meer dan 150.000 mensen op zijn kanaal genaamd Student Aesthetics geabonneerd.
In deze blog lees je over zes dingen die je van Student Aesthetics kunt leren.

1 – Intermittent fasting

Als je zijn video’s vaak bekijkt valt het je waarschijnlijk op dat Merijn meerdere keren per week gaat uiteten en vaak hele grote maaltijden eet. De reden dat Merijn dit kan doen is intermittent fasting. Wat je simpel gezegd bij intermittent fasting doet is het uitstellen van je eerste maaltijd. Intermittent fasting betekend letterlijk vertaald ‘vasten voor een bepaalde periode’.

In deze video legt Merijn de principes van intermittent fasting duidelijk aan je uit.

2 – If it Fits your Macros

Vaak laat Merijn in zijn video’s en op Instagram zien dat hij niet alleen maar gezonde dingen eet. Het gaat volgens hem om de balans. Merijn zorgt er dagelijks voor dat 80% van zijn voeding uit gezonde voedingsbronnen bestaat en de overige 20% laat hij bestaan uit ongezondere voedingsbronnen. Op deze manier weet hij al jarenlang eenvoudig zijn droogtrainperiodes door te komen.
De reden waardoor dit kan is I fit Fits your Macros, ook wel flexibel diëten genoemd.

In deze video legt Merijn de richtlijnen van If it Fits your Macros duidelijk aan je uit.

3 – Fitness is géén sprint 

Merijn benadrukt vaak dat je fitness als een marathon moet beschouwen. Het is belangrijk dat je een manier vindt die je voor een lange periode consequent kunt volhouden. Het heeft geen nut om een trainingsschema voor zes dagen in de week te volgen als je het daardoor na twee weken alweer opgeeft. Beter is om een schema te hanteren dat past bij jou tijd, ervaring en motivatie.

Daarnaast is het belangrijk dat je naar je lichaam luistert en goed op je techniek let. Soms moet je jezelf tegen jezelf in bescherming nemen om zaken als blessures te voorkomen. Gun jezelf bijvoorbeeld zo nu en dan een deload week. Je doet dan als het ware even een stapje terug, om er vervolgens twee vooruit te kunnen zetten.

Bovenstaande principes gelden ook voor je voeding. Als je wilt afvallen is het verstandiger om dagelijks 200 calorieën onder je caloriebehoefte te eten in plaats van een dieet waar je maar 900 calorieën per dag eet. Op de lange termijn is dat simpelweg niet vol te houden.

4 – Fitness & Alcohol

Merijn drinkt op regelmatige basis alcohol maar is alsnog enorm afgetraind. Als Merijn weet dat hij op zaterdagavond uit gaat, past hij daar gedurende de dag zijn eetpatroon al op aan. Deze blog wordt te lang als ik die manier nu helemaal aan je ga uitleggen. Gelukkig heeft Merijn dat hier al voor je gedaan.

5 – Frequentie: ‘Consistency is key.’

Merijn zegt vaak ‘consistency is key.’ Volgens hem geldt dat voor alles in het leven. Bij fitness is het om die reden bijvoorbeeld belangrijk dat je met een trainingsfrequentie van minimaal twee traint.
Kies een routine waarmee je minimaal twee keer per week je spiergroepen traint. Je lichaam herstelt namelijk binnen 36 tot 48 uur. Daarna treed er geen spiergroei meer op. Het is daarom belangrijk dat je iedere spiergroep minimaal twee keer per week traint als je effectief wilt groeien.

6 – ‘’Everyone can turn his dream into a reality’’

Iedereen kan zijn droom veranderen in realiteit. Niemand die ergens is waar jij wilt zijn is daar zomaar gekomen, ook Merijn niet.
De keuze is aan jou. Als jij een beter fysiek wilt hebben kun jij dat bereiken. Als je volhoudt is het realistisch dat jij op een gegeven net als Merijn ook je droomlichaam bereikt.

Werk hard en houdt vol, of zoals Mister Motivation Merijn het zegt: ‘Consistency is key.’