6 dingen die jij van JayJay Boske kunt leren

Nadat hij noodgedwongen moest stoppen met zijn Rugby carrière door een blessure begon hij te werken aan een televisiecarrière. Soms ging dat goed en soms niet. Zo presenteerde hij de ene keer een programma en werkte hij bij 101Barz, maar zat een tijd later in de ochtend ramen te wassen om vervolgens s’ middags naar castingbureaus te gaan. Het zal je inmiddels duidelijk zijn dat de man waar ik het over heb weet wat volhouden is. Dat volhouden werd uiteindelijk beloond, inmiddels is hij namelijk op tv, in tijdschriften en op YouTube te zien.
De man over wie ik het heb heet JayJay Boske en in deze blog ga ik (Frank) het met je hebben over 6 dingen die jij van JayJay kunt leren.

Sta open voor de kennis van andere

Eind vorig jaar merkte JayJay dat hij een slechte conditie had en niet gezond aan het leven was. Daar wilde hij verandering in brengen. JayJay begon weer met sporten en de lifestyle die daarbij komt kijken. Hoewel hij al door zijn verleden als rugbyspeler het een en ander van krachtraining en voeding afwist besloot hij toch om informatie in te winnen en zijn schema’s te laten opstellen door Rockstarlifestyle. De hele weg van JayJay naar een sportief lichaam is overigens vastgelegd en te zien op zijn YouTube kanaal: JayJay X MensHealth (aanrader).

Kortom, om tot de beste mogelijke resultaten te komen heeft JayJay zijn ego aan de kant gezet en stond hij open voor de kennis, begeleiding en tips van andere mensen.

Confronteer jezelf met de waarheid

Na zijn deelname aan Expeditie Robinson ging JayJay langs bij Nieky Holzken voor opnames met Day1. JayJay had het conditioneel enorm zwaar en besefte dat hij fysiek niet in goede staat was. Hij liep niet weg voor de waarheid en besloot te beginnen aan een nieuwe gezonde lifestyle. In zijn video’s vertelt hij regelmatig over zijn huidige fysieke toestand, hij is altijd eerlijk en romantiseert de waarheid niet.

Kortom, doordat JayJay zichzelf confronteerde met de waarheid wist hij dat hij een andere weg in moest slaan en dat deed hij. Tijdens zijn journey romantiseert hij de metingen en resultaten nooit en is hij altijd eerlijk naar zichzelf en zijn begeleiders toe.

Techniek boven gewicht

Als er iets is wat JayJay al vanaf zijn eerste video’s duidelijk maakt is dat de techniek en vorm veel belangrijker zijn dan het gewicht. Hij benadrukt steeds dat je niet stoer moet doen op het gebied van zware gewichten. Je moet drukken wat je kunt drukken met een goede vorm en techniek. Wanneer je de techniek beheerst komen de zware gewichten vanzelf.

Daarnaast verkleint een goede techniek ook de kans op blessures en je staat met een goede vorm niet voor l*l. Ik zie nog (te) vaak mensen in de sportschool die van de bicep curl een compound oefening weten te maken.

Let op je voeding

De eerste maanden boekte JayJay veel resultaat in de sportschool maar liet hij het echte resultaat liggen in de keuken. Hij sloeg te vaak maaltijden over. Hij had het druk en vergat daardoor te eten. Na verloop van tijd besloten JayJay en zijn begeleider dat hij zich strikter aan zijn voedingsplan moest gaan houden. JayJay kocht veel producten in die hij onderweg en tussendoor kon eten.

Uiteindelijk vond hij de voor hem geschikte manier waardoor hij zich goed aan zijn voedingsschema wist te houden.
Hij zag zijn voeding na verloop van tijd ook niet meer als een dieet maar als een nieuwe levensstijl. Uiteindelijk had de verbeterde voeding een zeer positieve invloed op de resultaten van JayJay.

Maak tijd vrij voor je trainingen

JayJay heeft het erg druk, toch gebruikt hij zijn drukke levensstijl niet als een excuus om niet te gaan trainen. In plaats van te zeggen dat hij geen tijd heeft, maakt hij tijd vrij voor zijn trainingen.
Kortom, je hebt altijd wel ergens tijd, plan je trainingen desnoods in. Maak er een prioriteit van.

Gebruik een goed trainings-en voedingsschema

Het ging in het begin van deze blog al even over het feit dat JayJay besloot extra informatie en begeleiding in te schakelen om het proces te optimaliseren.
Een goed trainings-en voedingsschema zorgen er vaak voor dat je sneller en betere resultaten boekt en dat motiveert jezelf vervolgens weer.

Met name een goed trainingsschema helpt mij altijd goed. Ik vind het vervelend als ik in de gym rondloop zonder een plan. Er moet een idee en structuur achter mijn wekelijkse trainingen zitten.

Tot slot,

Ik kan mezelf heel goed vinden in de manier hoe JayJay tegen sport aan kijkt. Hij maakt van zijn voeding geen dieet, hij zorgt er juist voor dat het in zijn levensstijl past. Zijn trainingen passen in zijn dagelijkse routine waardoor zijn fitnesslifestyle op lange termijn vol te houden is.

Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat JayJay goed op zijn techniek en vorm let en openstaat voor het advies van anderen. De manier waarop hij traint zorgt ervoor dat hij een atletisch en gezond lichaam krijgt. JayJay vergroot niet alleen zijn spieren, hij zorgt er ook voor dat hij een goede conditie krijgt en enigszins explosief wordt. Dit alles zorgde ervoor dat ik het proces waarin hij de laatste zes maanden zat erg interessant vond.

Ga JayJay dus volgen en gun jezelf wat van zijn leerzame én tegelijkertijd leuke content.